Bewustwordingsmassage

Al tijdens onze jeugd slaat ons lichaam spanningen en onverwerkte emoties (woede en verdriet) voornamelijk in onze spieren op. Elke keer als we deze emoties onderdrukken, reageert het lichaam onder meer door het aanspannen van spieren. Niet alleen spierpijn, maar ook futloosheid, depressiviteit, overactief zijn en eet- en slaapproblemen zijn symptomen van spanning.

Tijdens een bewustwordingsmassage nodig ik je uit om bewust te worden waar je spanningen opslaat en inzicht te krijgen in de dieper liggende emoties en oorzaken op lichamelijk, psychisch en energetisch niveau.Door te voelen en ruimte te geven aan wat jij ervaart in je lichaam, kan er een proces van acceptatie en verwerking op gang komen.Je neemt dus actief deel aan het genezingsproces.

Toepassing bewustwordingsmassage:

 • Bij stressverschijnselen
 • Bij disbalans tussen voelen en denken
 • Bij ziekte en pijnklachten
 • Bij verwerking van traumatische ervaringen
 • Ter ondersteuning in een moeilijke periode
 • Wanneer je ervaart dat praten over problemen onvoldoende helpt
 • Wanneer je via je lichaam meer in contact wil komen met je gevoel
 • Wanneer je geneigd bent jezelf te overbelasten
 • Wanneer je jezelf moeilijk kan ontspannen
 • Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt
 • Wanneer je moeite hebt met aanraking en nabijheid van anderen
 • Wanneer je wilt leven vanuit je hart

Lichamelijk:
Via lichamelijke klachten waarschuwt het lichaam ons dat er ergens spanning wordt vastgehouden. Spieren die langdurig gespannen blijven, verstoren de natuurlijke balans en kunnen leiden tot lichamelijke en psychische klachten en zelfs ziekte. Vaak zijn we ons niet meer bewust waar de spanningsklachten vandaan komen.Het lichaam vraagt hiermee om aandacht en bewustwording.

Psychisch:
Als iemand psychisch geen aandacht krijgt, zal het lichaam niet beter worden. Het ervaren van gevoelens is de sleutel tot de verwerking van psychische pijn en emoties.
Wanneer door massage herinneringen opduiken of de spier zich ontspant dan is dat een kans om onverwerkte emoties en gebeurtenissen te ervaren en verwerken.

Energetisch:
Door lichamelijke of psychische blokkades stroomt ook je energetisch lichaam niet meer. Geblokkeerde lichaamsenergie wordt door zachte bewegingen vrij gemaakt en gaat weer stromen. Daardoor kan je ook emotioneel “bewogen” worden. Vastgezette en onderdrukte emoties kunnen opnieuw tot leven komen. Je leert ze opnieuw te zien, te herkennen, bewust te voelen, te accepteren, en uiteindelijk los te laten.

In de bewustwordingsmassage maak ik gebruik van diverse massagetechnieken afgewisseld met een gesprek, cranio- sacraaltherapie , ademhalingstechnieken, visualisaties en meditatieoefeningen. Elke behandeling past zich aan op wat de cliƫnt op dat moment nodig heeft met de daarbij passende behandelmethode.
Het is een goede ondersteuning naast een behandeling door een reguliere arts, natuurgeneeskundige, (life) coach of psychotherapeut.
Binnen de praktijk werk ik nauw samen met een psycholoog en life coach. Onze ervaring is dat we elkaar aanvullen en daardoor doelgerichter kunnen werken.

Er wordt, indien wenselijk en in overleg met jou, een (gezamenlijk) behandelplan gemaakt om jouw doelen te bereiken.