Stoelmassage

Een stoelmassage is een ontspannende en activerende drukpuntmassage. De massage richt zich primair op de gevolgen van stress en een verkeerde werkhouding, daarom worden hoofd, schouders, nek, rug, armen en handen behandeld. Een voortdurend herhalen van steeds dezelfde bewegingen tijdens het werk, plus de tijdsdruk, manifesteert zich namelijk al gauw in schouder-, nek- en rugpijn. Juist daar zet stress zich vaak vast en zorgt voor blokkades, die kunnen overgaan in blijvende schouder-, nek- en hoofdklachten. Het is belangrijk om de klachten vóór te blijven; zorgen dat het niet zover komt. De stoelmassage werkt preventief bij spanning als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding.

Omdat de stoelmassage (drukpuntmassage) wordt aangepast aan de conditie van de ontvanger, is de behandeling altijd prettig. De stoelmassage wordt gegeven over de kleding heen op een ergonomische stoel waar u zich volledig in kunt ontspannen.

Effecten stoelmassage:

  • Bewustwording van (werk)houding en eventuele spanningen
  • Verhoogde productiviteit
  • Lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • Toename concentratievermogen
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Verhogen van de vitaliteit
  • Herstel van spierweefsel
  • Stimulatie van het zenuwstelsel

De stoelmassage wordt voor particulieren bij voorkeur in de praktijk uitgevoerd en bij bedrijven op de werkplek.

RSI preventie:
Stoelmassage bevordert tevens RSI preventie. De masseur geeft ontspanningstips omdat stress RSI nadelig beïnvloedt. De cliënt wordt gestimuleerd tot het zelf actief verantwoording nemen binnen de preventie (nemen van ontspanning, correcte belasting van het lichaam, arbodienst inschakelen, sporten). Actief meedoen aan preventie, vroegtijdige signalering en behandeling bij beginnende klachten kan uitval door ziekte voorkomen.

Duurzame inzetbaarheid:
Binnen mijn bedrijf is het van belang om naast de klachtgerichte stoelmassage te kijken naar andere aspecten die van invloed zijn op de gezondheid van werknemers, zoals werkhouding, voeding, beweging en algemene gezondheid.
Een zieke werknemer kost gemiddeld 500,- euro per dag. Het voorkomen van 1 dag ziekteverzuim met stoelmassage levert u dus veel geld op.

Tarieven.
Omdat ik graag rekening houd met uw wensen, maak ik een offerte op maat. Frequentie, aantal medewerkers en looptijd zijn hierbij van belang.