Traditionele Chinese Kruidengeneeskunde

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt al 2000 tot 3000 jaar in de praktijk gebracht met een volledig medisch systeem dat diagnoses stelt, ziektes kan genezen, klachten verbetert en ook preventief werkt.
De basisgedachte is dat ziekte ontstaat wanneer de balans in het lichaam verstoord is. Door deze balans te herstellen zal men weer gezond worden. Kruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de patiënt is afgestemd.. Er wordt niet alleen naar de klachten, maar ook naar de onderliggende oorzaken gekeken.

Klachten waarbij Chinese kruidengeneeskunde o.a. zou kunnen helpen:

  • Spierklachten
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Overgangsklachten
  • Lage weerstand
  • Slapeloosheid
  • Stressgerelateerde klachten
  • Menstruatieklachten

Intake:
Tijdens een intakegesprek van max.1,5 uur, verzamel ik zoveel mogelijk informatie. De vragen die je kunt verwachten hebben betrekking op o.a. je eetlust, je voeding, spijsvertering, stoelgang, urine, slaappatroon en geestelijke en emotionele gesteldheid. Maar ik vraag ook naar zaken die invloed hebben of hebben gehad op je gezondheid zoals ongelukken of operaties en medicijngebruik.
Naast het gericht vragen stellen en observatie van de cliënt, wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Aan de hand van deze informatie stel ik een diagnose.

Behandelplan:
Aan de hand van de diagnose stel ik een behandelplan op. Daarin staat de frequentie van de consulten, de op u persoonlijk afgestemde kruidenformule en eventuele voeding en levensstijl adviezen.

Kruiden:
Ik werk vooral met kruiden in granulaatvorm. Dat betekent dat de kruiden al zijn gekookt en verwerkt tot een poeder, waar u enkel heet water bij hoeft te doen en als thee opdrinkt. De kruidenformules worden aan de hand van het recept gemaakt door de Natuurapotheek. Zij werken uitsluitend met kruiden die streng gecontroleerd zijn. Zo bent u verzekerd van veilige kruiden van hoge kwaliteit

Tarieven:
Het eerste consult duurt 75 á 90 minuten en kost 75 Euro.
Een kruidenconsult duurt 30 minuten en kost 52 Euro.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, maar exclusief de kosten van Chinese kruidenformules. Voor de kruidenformules ontvangt u een factuur van de leverancier zelf.
De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering.